Marilene de Zeeuw

Auteur

Het vraagstuk hoe ouders het beste kennis tot zich nemen en deze zich eigen maken, houdt me al jaren bezig. Ik heb met veel plezier oudervriendelijke boeken voor ouders en hulpverleners geschreven. De gedachte was altijd: het moet mij ondersteunen tijdens hulpverlening. En ik moet het de meeste ouders kunnen aanraden. Langzaam ben ik opgeschoven van boeken naar filmpjes en vormen van E-health. Want, wie leest er nog een boek? Ook ik leer veel van online colleges kijken en luisteren. Relaties en emoties staan centraal in alle producten waar ik initiatief toe heb genomen, of waarin ik heb samengewerkt met anderen.

- Brok, C. & De Zeeuw, M. (2008). Er zijn voor je kind - Hoe ouders veiligheid en emotionele beschikbaarheid kunnen bieden. Assen: Van Gorcum.

- De Zeeuw, M. & Brok, C. (2009). Dimence Ouder-Kind !nterventie - voor het behandelen van een problematische gehechtheid bij het jonge kind - Handboek voor hulpverleners & Werkboek voor ouders.

Een korte indruk van de inhoud van de Dimence Ouder Kind Interventie? Klik hier

- De Zeeuw, M. & Brok, C. & Van Andel , H. (2015). Handboek en Werkboek Preventieve Interventie Voor Pleeg- En Adoptieouders Bij Jonge Kinderen Met Een Problematische Gehechtheid - Nieuwe Ouder Kind relaties. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum.

- De Zeeuw, M., Van Bakel, H.J.A., Brok, C. & Van der Zee, E. (2016). Url en Uk in de Wolken - online interventie voor ouders met weinig tijd.

Meedoen aan de verkorte versie van Url en Uk? Klik hier.

Een korte indruk van de inhoud van Url en Uk? Klik hier

- De Zeeuw, M., Smit, T. &,.K Heidemans K. (2015). Cuddle en Care, ouder-kindgroepen voor jonge ouders met een jonge kind.

Een ervaringsverhaal van een van de moeders die hebben meegedaan aan Cuddle & Care? Klik hier

Samen met Hedwig van Bakel de inhoudelijke reactie van: Lieberman, A. Ghosh Ippen, C. & Van Horn, P. (2019). Blijf van mijn mama af - Een handleiding voor ouder-kindpsychotherapie bij jonge kinderen die geweld of een andere traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum.

- De Zeeuw, M., & Brok, C. (2022). Aan Tafel! Samen eten met je jonge kind - zelfhulp voor ouders. Delden: IMH Nederland.

- De Zeeuw, M., & Brok, C. (2022). Zelfhulp voor slaapproblemen van je jonge kind - allemaal voldoende slaap: hoe doe je dat? Delden: IMH Nederland.

- De Zeeuw, M., & Brok, C. (2024). Er zijn voor je kind - Werkboek om je jonge kind beter te begrijpen en je relatie te verbeteren met de Cirkels van Veiligheid en Vertrouwen. Delden: IMH Nederland.nl

Cultuurproject Ouder-kind zorg Vakblad VROEG

Ha hulpverlener met meerdere culturen in je rugzak!

VakbladVroeg, Eva van Ooijen, cultureel antropoloog, en ik zoeken hulp bij een cultuurproject met Zelfinterviews

In de geboortezorg en de hulp aan jonge gezinnen met een andere culturele achtergrond liggen de misverstanden of niet aansluitende advisering op de loer. We willen komende tijd een serie zelfinterviews met moeders of vaders uit veel verschillende culturen verspreiden op social media om hiervoor aandacht te vragen. Voor dit project zoeken we hulp. Ben jij een moeder of vader die hieraan mee wil werken? We denken aan in ieder geval deze 10 meest voorkomende culturen in Nederland: Marokko, Suriname, (voormalige) Nederlandse Antillen, Turkije, Zuid-Afrika, China, Polen, Syrië, Duitsland, Indonesië, Groot-Brittannië. Heb je zin om tijd en energie te stoppen in dit project? Mail dan naar mij: marilenedezeeuw@gmail.com

Of Vakblad VROEG: vroeg@dgcommunicatie.nl

Meer informatie? Klik hier

Delen = fijn!

Samenwerking met IMH-Nederland

Nieuws - Netwerk in Arnhem

02-11-2019 JeugdGGZ Arnhem gaat samen met Zillah Holtkamp van IMH Nederland ook binnen de regio Arnhem een ketensamenwerking voor Jonge Kind opzetten. Ze nemen voorbeeld aan regio Twente, waar in 2018 een netwerk gestart is.  Kijk wat de ontwikkelingen zijn in Twente en laat het IMH-Nederland weten als je in Arnhem mee wilt doen.

Contact?

E-mailadres
Subject
Your comment